Çalışma Grupları

Müdür tarafından Rektöre önerilen Üniversite öğretim üyeleri arasından seçilen iki kişi ve Trakya bölgesinde faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının çalışanları veya yöneticileri arasından seçilecek bir kişi olmak üzere toplam üç kişilik çalışma grupları oluşturulur.

Çalışma grupları ihtiyaç duydukları durumlarda alt çalışma grupları oluşturabilirler.

Oluşturulan çalışma gruplarının çalışmalarını birim sorumlusu koordine eder.

Müdür de gerekli gördüğü hallerde Merkez bünyesinde Üniversite sanayi ve hizmet sektörü temsilcisinin de içinde bulunacağı en az üç kişiden oluşan çalışma grubu oluşturabilir.

Görevleri:

(1) Çalışma grupları bu Yönetmelikte belirlenmiş olan amaç, kapsam ve ilkeler doğrultusunda her takvim yılının başında birim sorumlusunun başkanlığında ve bilgisi doğrultusunda yazılı çalışma önerileri hazırlar.

(2) Çalışma grupları, olağan olarak en geç altı ayda bir olmak üzere Aralık ve Haziran aylarının başında birim sorumlusu başkanlığında toplanır.

(3) Çalışma grupları, kendi birimlerinde ve kendi ilgi alanında bu Yönetmeliğin amaç, kapsam ve ilkeleri doğrultusunda en geç altı ayda bir düzenleyeceği toplantılarda yazılı bir rapor hazırlar ve birim sorumlusu vasıtasıyla Müdürlüğe sunar.

Raporda aşağıdaki hususlara yer verilir:

   a) Üretim ve hizmet sektöründen birimlere gelmiş olan ve Merkezi ilgilendiren bilgiler,

   b) Paydaşların Merkez faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilmesi önerilen faaliyetleri ile ilgili bilgiler,

   c) İlgili kurum ve kuruluşlar tarafından işbirliği kapsamında uygulamaya alınacak olan bilimsel etkinlikler ve faaliyetler ile ilgili bilgiler,

   ç) Sanayi ve hizmet sektöründe verimlilik çerçevesinde uygulamaya alınacak projelerle ilgili bilgiler,

   d) Seminer, panel ve konferanslar düzenlenmesi ile ilgili çalışmalar hakkındaki bilgiler,

   e) Ulusal ve uluslararası işbirliği yapılan merkez kurum ve kuruluşlar ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek eğitim, danışmanlık ve benzeri faaliyetler ile ilgili bilgiler.

(4) Çalışma gruplarının oluşturacakları bu bilgi kaynakları Merkezin sunacağı hizmetlerde temel dayanağı oluşturur.