2018-11-22

İnovasyon ve Verimlilik Paneli



 

22 Kasım tarihinde Avrupa Serbest Bölgesi Seminer Salonu'nda ‘’I. Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği - İnovasyon - Verimlilik Paneli ‘’ düzenlendi.

Panele; Trakya’da yer alan üniversitelerin yöneticileri ve Öğretim üyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü Yöneticileri, Trakya Kalkınma Ajansı yetkilileri, KOSGEB Müdürlükleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, Trakya Verimlilik ve İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (TRAVİM) yetkilileri, Ticaret ve Sanayi Odaları yetkilileri ve Trakya’da yer alan Sanayiciler yoğun ilgi gösterdiler.

Genel olarak sanayimizin mevcut durumu, Kamu - Sanayi- Üniversite işbirliği ile akademide üretilen bilginin teknolojiye ve üretime dönüşüm fırsatları, sanayimizin AR-GE ve inovasyon yeteneği, yerli ve milli ürünler, ileri teknoloji üretim çalışmaları,  bölgemizde yürütülen İnovasyon çalışmaları, Endüstri 4.0 uygulamaları, enerji verimliliğinde bölgemizin tasarruf potansiyeli,  Kalkınma Ajansı destekleri, KOSGEB tarafından firmalara verilen destekler, ürün güvenliği ve Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) çalışmaları konularında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Son olarak, Üniversite ile Sanayi işbirliğini daha ileri noktalara taşınması için Avrupa Serbest Bölgesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi arasında  “Sektör Tümleşik Eğitim Programı İşbirliği Protokolü” imza töreni düzenlendi.