Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde Üniversiteler, iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan ve uygulamaya konulan “Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu 2019 Yılı 2. Toplantısı Namık Kemal Üniversitesi Senato Salonunda yapıldı.
Vali Aziz YILDIRIM başkanlığında yapılan toplantıya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Bülent EKER, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, öğretim üyeleri, OSB temsilcileri, ilgili kurum ile kuruluşlardan yetkililer, uzmanlar ve sanayiciler katıldı.
Rektör ŞAHİN, Ar-Ge ve yenilikçi kapasitemizi geliştirerek ülkemizi ileri teknoloji alanlarında küresel ölçekte rekabetçi bir konuma yükseltilmek istendiğini kaydederek teknoloji standartlarının gelişimine aktif katılım sağlanacağını, teknoloji üretiminde sertifikasyon ve test ihtiyacı tespit edilerek uluslararası boyutta rekabetçi bir altyapı oluşturulacağını söyledi. Ayrıca Rektör ŞAHİN Milli teknoloji hamlesini hayata geçirmek için gerekli nitelikli insan kaynağını geliştirmek ve bu yönde toplumsal bilinç ve motivasyonu arttırılacağını aktardı.
Toplantıda konuşan Vali YILDIRIM; “Kamu-üniversite-sanayi işbirliği toplantıları önemli konuların görüşülebileceği, çok iyi faydalar sağlayabilecek olan toplantılardır. Çünkü netice itibariyle hepimizin çalıştığı alan bu anlamda aynıdır. Bir de hedefimiz aynı. Üretimi ülkemizde nasıl artırabiliriz, bunun üniversitemizden, sanayicilerimizden, okullarımızdan, kamu görevlilerimizden ne bekleniyor. Bunların açık yüreklilikle tarafların bir araya gelmek suretiyle konuşulduğu bir ortam olacaktır.” dedi.
Daha sonra Rektör Yardımcısı ve Üniversitemiz Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent EKER ve Bilim, Sanayi Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
KÜSİ Toplantısında Üniversitelerin ve kamu otoritelerinin, endüstri ihtiyaçlı odaklı ve sanayiyi de sürece katarak yeni kariyer programları geliştirmesinin yanı sıra Üniversiteler ve şemsiye kuruluşlarınca iş birliği amaçlı farkındalık oluşturma ve kapasite geliştirme çabalarının giderek yaygınlaşması gerektiği kaydedildi.
Toplantı, alınan kararların durumu değerlendirilerek önümüzdeki döneme ilişkin izlenecek yol haritası belirlenmesi ile son buldu.