2021-12-16

Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı

Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) Toplantısı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM başkanlığında Üniversitemiz Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN ve SANTEK üyesi kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali YILDIRIM, “Üretim ve ihracatın artması mevcut sanayi tesislerimizin daha da çoğalması anlamına geliyor veya şu anda bulunanın daha verimli hale gelmesi gerekiyor. Dünyada var olmak için ciddi anlamda üretim yapmak gerekiyor. Dünyanın bulunduğu mevcut konjonktür bize birtakım fırsatlar sunuyor. Bizim bu fırsatlardan faydalanmamız gerekiyor” dedi.

Tekirdağ’ın sanayisi ve ekonomisine ilişkin konuların ele alındığı toplantı, yapılması planlanan çalışmaların değerlendirilmesi ile sona erdi.